SEO CONSULTANCY
VOOR STRUCTUREEL
RESULTAAT

Neem contact op

SEO Consultancy

Duurzame en structurele SEO groei realiseren vereist aandacht. Als SEO adviesbureau begeleiden wij je naar succes middels een intensieve samenwerking. Het doel van de samenwerking is tweeledig. Enerzijds is het doel om jouw organisatie te voorzien van een gedegen strategie en praktische actiepunten ter verbetering van de organische zichtbaarheid. Anderzijds streven we er naar om ook de organisatie een ‘SEO mindset’ te geven door kennisoverdracht en door SEO te integreren in de doelstellingen en relevante processen. SEO is geen one man job, maar een kanaal waar vele mensen een positieve bijdrage aan kunnen leveren. Onze aanpak zorgt op de lange termijn voor het beste en meest duurzame resultaat.

Werkwijze

De werkwijze is er op gericht om bij de start van de samenwerking alle relevante informatie bij elkaar te brengen om tot een goede en werkbare SEO strategie te komen. Een samenwerking start daarom met een intake, een SEO audit en een kick-off sessie.

1. Intake

De intake is bedoeld om inzicht te krijgen in de organisatie, de organisatiedoelen, de producten/diensten, de doelgroep en de branche. Specifiek wordt binnen marketing en zoekmachine optimalisatie ingezoomd op bestaande doelstellingen, KPI’s, metingen en dashboarding/rapportage. Deze informatie helpt bij het opstellen van een passende SEO strategie en het blootleggen van de voor SEO relevante processen.

2. SEO analyse

Een SEO audit is een onderzoek gericht op de 3 pilaren van SEO, content, website techniek en autoriteit.

  • Content
    Content is simpel gezegd de inhoud van een website zoals tekst, afbeeldingen en video’s die de pagina’s van de website vullen. Voor SEO is het relevant de content te bekijken binnen de context van de customer journey. Tijdens de SEO audit wordt niet alleen onderzocht of de content geoptimaliseerd is voor de juiste zoekwoorden, maar ook of de content en content vorm past bij de customer journey fase en zoekintentie. Websitedata op URL niveau (bijvoorbeeld vanuit Google Analytics of Google Search Console) en concurrentieonderzoek geeft daarbij een goed beeld hoe content presteert.
  • Website techniek
    Wanneer een website technisch niet op orde is kan de content niet (goed) gevonden en/of gelezen worden door zoekmachines. Tijdens de SEO audit wordt de website op verschillende punten onderzocht om te beoordelen of de techniek voldoet aan de richtlijnen van Google. Denk hierbij aan de website structuur, URL opbouw, robots.txt inrichting, sitemap inrichting, gebruik van meta tags, sitesnelheid, rendering en het gebruik van structured data.
  • Autoriteit
    De autoriteit van de website gevolg van het aantal en de kwaliteit van de backlinks. Tijdens de SEO audit wordt onderzocht hoe autoritair de website is in vergelijking met de concurrentie, hoe het linkprofiel is opgebouwd, hoe de backlinks verdeeld zijn over de pagina’s en of er malafide links (spam) te vinden zijn. Het doel is om te identificeren waar autoriteit ontbreekt en hoe dit verbeterd kan worden door middel van linkbuilding.

De resultaten worden in een rapport samengevoegd waarbij per gevonden punt uitgelegd wordt wat het is, waarom het belangrijk is en hoe het opgelost moet worden. De actiepunten worden geprioriteerd op basis van effort / impact om efficiënt aan de slag te kunnen gaan.

3. Kick-off sessie

Na het uitvoeren van de SEO analyse volgt een Kick-off op locatie. De kick-off is bedoeld om de huidige situatie en actiepunten met betrekking tot SEO toe te lichten en een eerste actieplan op te stellen. Het is van belang dat alle stakeholders hierbij aanwezig zijn zodat het plan voor iedereen duidelijk is en eventuele knelpunten direct benoemd kunnen worden.

4. Groeien

Na de Kick-off kunnen we aan de slag met de actiepunten. Om de vinger aan de pols te houden wordt er regelmatig een scan gemaakt van de websitesite en plannen we vaste contactmomenten in om de voortgang te bespreken. Tijdens deze meetings rapporteren we op KPI’s, opvallende wijzigingen van zoekwoordposities en bespreken we de actiepunten. Eventuele nieuwe actiepunten die zijn ontdekt worden hier ook benoemd. Zo gaan we groeien!

Zij gingen je voor

Toch op zoek naar iets anders? Bekijk dan onze SEO diensten.

DIRECT CONTACT
Ben je geïnteresseerd in een van onze diensten of heb je een vraag? Bel dan 0515-335160 of

Stuur een bericht